• 18.05.2024
  • 18:30

Община Шабла и танцова школа “Възрожденци“ Варна и НЧ „Зора 1894“ организират Фолклорен празник „Песни и хора край жаравата“.
Целта му е да се съберат любителите на българското хоро и народните песни, да се популяризира дейността на клубовете за народни хора в страната, чрез които се съхранява фолклорното ни богатство.
Празникът си поставя за задача да се популяризира нестинарския обреден танц, като част от нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО и фолклорен феномен.
По време на събитието участниците ще могат да обмени опит, да създадат приятелски взаимоотношения между клубовете и фолклорните групи.
Във фолклорното събитие могат да участват всички фолклорни клубове и групи за фолклорно танцово и певческо изкуство, без ограничение на възрастта.
Фолклорният празник ще се проведе на 18 май 2024 г. (събота) на открита сцена в градския парк в Шабла. Всички участници ще получат грамоти и плакети.
Специални гости на събитието ще бъдат хорът и оркестърът на ПФА „Добруджа“.
Организаторите обещават кръшни хора край огъня, а вечерта от 21.30 ч. ще има нестинарски танци с участието на формация „Нестинари”.
Заявки за участие във фолклорния празник и в класа по народно пеене се приемат в свободен текст до 18 април 2024 г. на следните електронни адреси:
[email protected], ТШ “Възрожденци“- 0887 848 010 – Георги Зафиров; 0888 244 951 Галина Симеонова.