• 19.05.2024
  • 7:00

Любителите на здравословния начин на живот от Добруджа и страната ще могат да се докоснат до някои от най-дивите и още незасегнати от цивилизацията морски крайбрежия на нашето Северно Черноморие.
Приключението се казва Sunrise Cliffs 2024 и се завръща след едногодишна пауза. Организира се от iRun в партньорство с общините Шабла и Каварна на 19 май 2024 г., като старт/финалът ще е на нос Шабла.
Дистанциите за бягане са 13 км. до Тюленово, обгръщащо с морски вълни и скалиста красота и 28 км. до резерват Яйлата, преминавайки през дивите брегове и уникалните гледки на черноморския бряг.
Има и пешеходен поход за тези, които предпочитат спокойствието на разходката – организиран поход по маршрута, даващ възможност да се насладите на красотата на морския бряг в свой собствен ритъм.
Събитието е под мотото „Възроденото приключение на българското Черноморие“ и предлага възможност да създадете спомени за цял живот сред непокътнатата природа на северното черноморие, съобщават организаторите.
Всички участници завършили в контролното време на съответната дистанция (13 и 28 км) ще получат специално изработен за събитието медал.