• 10.08.2024
  • 19:00

За шеста поредна година на поляната в с. Езерец, под звездите, ще се проведе станалото вече известно и чакащо събитие – JaZz do MoReTo или ДжЕзерец. На сцената ще излязат известни музиканти ,които ще ви пренесат в света на музиката.
Стив Хамилтън-джаз пианист, родом от Шотландия. Учил в Бъркли колеж в Бостън.
През 2020 г. издава дебютния си албум. Работи с легендарният американски барабанист Били Кобъм.
Георги Корназов-тромбон. Бъларски джаз музикант, композитор, живеещ и работещ в Париж. Свири с Милчо Левиев, Теодосий Спасов, Антон Дончев, Христо Йоцов и др.
Арнау Гарофе-саксофон. Родом от Каталуня. Учи в Хага. Свири с музиканти като Крис Хусенс, Филип Харпър. Тази година издаде авторски албум, представен на различни клубни сцени.
Радослав Славчев /Ривърмен/-бас китара. Част от групите Фънкалеро, Сафо. Работи с Васил Найденов, Лили Иванова, Иво Папазов и др. През 2021 издава дебютния си албум „The Thuth“.
Петър Момчев-саксофон. Ученик на Анатолий Вапиров. Свири в различни музикални проекти. Участва в Биг бенда на БНР.
Емил Тасев-барабани. Завършва ударни инструменти при проф.Христо Йоцов. Свири с Подуене блус Бенд, Акага, Сленг и други формации.
Кирил Атанасов-пиано. Участва в различни проекти с изявени музиканти.
Пламена Костова-вокал
Завършва поп и джаз пеене в класа на Петър Салчев. Участва в различни клубни изяви. Пише авторска музика. През 2023 г. издава дебютира си авторски албум „Нова реалност“.
Павлета Проданова-пиано. Музикант, изпълнител, педагог. Свири в различни проекти в музикалната си кариера. Организатор и артистичен директор на Джаз до морето/ДжЕзерец/.
Очаквайте фойерверки от музика и звуци под звездите на Езерец. Ще бъде отново вълнуващо и неземно.
Както винаги още от 19.00 ч. може да се насладите на Арт-базарът от местни творци, да се настаните удобно и да се разхладите с питие и хапнете на воля.
Специално за децата, на следващият ден-11.08. от 11.00 ч. в Зелен център Шабла ще се проведе „Срещи с Джазът за деца“ с водещ Радослав Славчев/Ривърмен/. По традиция ще участват деца от музикалните школи в гр. Шабла с ръководители Теофания Христова и Силвия Вангелова.

Очакваме ви! И в двата дни входът е свободен!