• 22.07.2021
  • 16:32

На 16 юли Организацията на българските скаути стартира своето най-голямо събитие за годината сред алеите на красивия шабленски парк. Стотици скаути от цялата страна и техните лидери-доброволци ще се съберат, за да отпразнуват 110 години от запалването на искрата на скаутството в България. Поради тази причина събитието е специално и доброволците от организацията са се постарали да подготвят подобаващ празник. В продължение на шест дни децата и младежите от Организация на българските скаути ще играят и ще се забавляват, докато неусетно придобиват полезни умения за живота. С много настроение ще се впуснат в приключения и вълнуващи предизвикателства. Естествено, не можеш да отидеш до Рим и да не видиш папата, затова в лагерните дейности за децата и младежите са предвидени и много увлекателни моменти на плажа – ще се наслаждават на морските вълни, на топлия пясък и парещото слънце. Лагерният огън, нощите под звездите и всички предизвикателства, които участниците ще преодолеят рамо до рамо ще допълнят преживяването.
Желаението на организаторите е да проведат един незабравим лагер за децата, а хубавите емоции и спомени да останат дълго след като те пораснат. Изминалата година бе много тежка за всички, но даде особено силно отражение върху децата и тяхната психика. Необходимо е да направим всичко по силите си, за да върнем тяхната жизнерадостност, да им позволим да се почувстват свободни и да ги вдъхновим. Времето прекарано с приятели в игри и приключения е най-ценното за тях и именно тези възможности ще им предостави националният скаутски лагер.
Организация на българските скаути изразява специални благодарности на Община Шабла и лично на Кмета Мариян Жечев, че подкрепиха идеята да превърнем градския парк в арена за това приключение и за професионалното отношение и съдействие във всички аспекти по време на подготовката на събитието.