За поредна година, жителите и гостите на община Шабла имаха възможността да се включат в традиционният фестивал на хвърчилата. Негови организатори са община Шабла и Зелен образователен център (ЗОЦ).
За мото на тазгодишното издание организаторите избраха мисъл на Антоан дьо Сент –Екзюпери:
„Ако можеш да се влюбиш в полето и небето, ти знаеш къде трябва да дойдеш. Там ще откриеш хора, които са живи, приключения, които са истински, и ще се научиш да виждаш смисъла зад всичко това.“
На 22 септември, ръководителят на ЗОЦ Даниела Тодорова откри изложба живопис под надслов „Ние и Земята сме едно“ на Стамен Касабов. Авторът казва, че „Ние и Земята сме едно“ е повече от изложба на живописни платна, родени под майсторската четка на художник, защото показва философията му за живота, осъзнаването и пресъздаването на творението…това е невероятно красивият свят на природата, видян през очите на влюбен в първичната й магия, в морската стихия и във величието на планината човек, който умело борави с живописните изразни средства на акрилните бои. В същото време с картините си авторът отправя и недвусмислено послание: поне за малко да се върнем към мъдростта на една древна цивилизация – индианската, която е обичала, уважавала и пазила майката Земя, живеейки винаги в хармония с нея. Или казано по-точно „това е израз на моето светоусещане“ – казва Стамен Касабов.
Музикален фон бяха изпълненията на част от шабленската група „Фара бенд“.
В местността „Малкото море“, южно от Фара на нос Шабла, всеки посетител можеше да се докосне до различни атракции: демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила, собствена изработка на участниците, свободно пускане на хвърчила, арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и апликации от естествени материали. Имаше щандове за продажба на ръчно направени сувенири, както и шатри за хапване и пийване.
Местни производители предложиха своите екологични продукти – плодове, зеленчуци и мед. Организирани бяха и пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово.
През втория ден от фестивала на сцената се качиха мажоретките при Общински детски комплекс-Шабла, с ръководител Надя Иванова, шабленската група „Фара бенд“, участници от Каварна. Специални гости бяха Елица Тодорова и братята Мартин и Кристиян Пищолски.

.