Днес за последен път удари училищният звънец за 17-те момичета и момчета от випуск 2021 година. Възпитаниците на Мария Недялова, облечени с тениски за благотворителна кауза – в помощ на деца-сираци, бяха посрещнати в двора на училището от техните съученици, учители, родители, близки и приятели.
Гости на тържеството бяха кметът на община Шабла, Мариян Жечев, заместниците му, Цветелин Йорданов и Петър Атанасов, секретарят на община Шабла, Миглена Спирова, Таня Янакиева – началник-отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ в общинската администрация, бившият директор на училището, Йордан Михайлов, общински служители.
По традиция първи приветства зрелостниците директорът на СУ „Асен Златаров“- Петранка Валентинова. В обръщението си тя отбеляза, че раздялата с родното училище слага началото на нов етап в живота им. А там ги чакат нови възможности за реализация. Пожела им „На добър път“!
От името на родителите говори, Петранка Георгиева. „От свое име и от името на всички родители поднасям благодарности към всички учители! Благодарим Ви искрено, че учихте, възпитавахте и обичахте децата ни, че бяхте техни светлини по пътя на знанието, но и на опита. Мили момичета и момчета, краят на пътя ви в училище дойде. Пред вас обаче има толкова много нови пътища. Никой няма да ви обещае, че те ще са по-лесни, но ви пожелаваме да сте смели. Бъдете смели в мечтите си, в копнежите си, в плановете и действията си! Пътят само сега ви се струва дълъг. През живота се върви, оказва се бързо. Нека пътят ви да е какъвто сърцето ви иска, а вие да вървите по него щастливи!“
С вълнение и сълзи в очите абитуриентите гордо заявиха своето „благодаря и дълбок поклон“ към първите учители, Виолета Балева и Галина Александрова, въвели ги за първи път в класната стая. Казаха не сбогом, а довиждане на родното училище, с обещанието, че ще успеят в живота.
Дванадесетокласниците бяха подготвили и поднесоха подарък за училището, връчвайки го на директора.
Гълъби полетяха в небето с надеждата за светло и мирно бъдеще на вече порасналите момичета и момчета.
В края на тържествената част директорът символично ливна менче с вода.
Поздрав към зрелостниците отправиха самодейците от танцов състав „Българка“ с ръководител Гергана Дафова. Грейнали в новите си костюми се раздадоха за публиката с танца си „Северняшки закачки“. Сред дванадесетокласниците има възпитаници на танцовия състав, които внесоха допълнителна емоция с изпълненията си на изпроводяк.
Безброй снимки запечатаха това мило събитие, както за дванадесетокласниците, така и за техните родители и приятели.