На 31 май, село Тюленово отбелязва своя празник. Датата не е избрана случайно. На този ден през 1951 година е открит първия нефт в Тюленово.
На площад „Морски“ изложба от архивни снимки разказваше миналото на селото.
Сред присъстващите на празника на тюленовци бяха кметът на община Шабла Мариян Жечев и заместниците му Петър Атанасов и Цветелин Йорданов.
Кметът приветства тюленовци и пожела на празнуващите хубав празник и много туристи в това прекрасно крайбрежно село.
Невена Георгиева – кметски наместник на селото, поздрави присъстващите и каза, че „две неща бележат историята на селото – първото е присъствието на тюлени-монах по бреговете и второто е откриването на първия български нефт.
Всички, с общи усилия се стремим Тюленово да е добро място за живеене и добра туристическа дестинация“ – каза кметският наместник и пожела приятни минути с празничната програма.
За доброто настроение на присъстващите се погрижиха детски танцов състав „Бърборино“ при НЧ „Зора 1894“ град Шабла, с ръководител Гергана Дафова, които са познати и обичани изпълнители и посланици на българския фолклор.
На сцената видяхме и сборна формация от певческите групи „Добруджанка“ и „Кардарина“ с ръководител Жана Рачева.
В края на програмата се представиха самодейците от НЧ „“Димитър Минчев -1896″ с. Паскалево с театралната постановка „Женско царство“.