МИРГ  „Шабла – Каварна – Балчик“ проведе първа информационна конференция, като част от дейностите по проект BG14MFOP001-4.001-0001-C01   с финансовата подкрепа на Европейския фонд за морско дело и рибарство.
Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна рибарска група/МИРГ/ Шабла-Каварна-Балчик“ изпълнява проект по подмярка „Подготвителна помощ за стратегии за ВОМР“ по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ №МДР-МП-01-9/27.06.2017 г., финансиран по Програмата за морско дело и рибарство за периода 2014-2020 г.
В резултат от проекта ще бъде изготвена Стратегия за местно развитие на територията на трите общини Шабла, Каварна и Балчик, с която „МИРГ Шабла-Каварна-Балчик“ да кандидатства за финансиране пред Министерство на земеделието, храните и горите.
Целта на конференцията бе да запознае заинтересованите страни от територията с междинните резултати от проведените проучвания и анализи за целите на подготовка на стратегията.
В срещата участие взеха най-малко 50 участника – представители на общинските администрации в Каварна и Шабла, представители на бизнеса, неправителствения сектор, сектор Рибарство и активни граждани.
По време на изпълнение на дейностите по проекта се прилагат принципа на партньорство и активно въвличане на всички заинтересовани страни още в най-ранните етапи на подготовка на стратегия за ВОМР и фокусиране към техните потребности, нужди и изисквания. В процеса на разработка на стратегията са въвлечени различни представители на трите основни сектора – публичен, стопански и нестопански.