Проект „Изграждане на Морски клуб в рибарско селище Кария, община Шабла“  е одобрен с Договор МДТ-ИП-01-6 от 11.03.2020 г. и се осъществява по Стратегия за ВОМР на МИРГ Шабла-Каварна-Балчик, финансирана от Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г. с финансовата подкрепа на ЕС чрез Европейския фонд за морско дело и рибарство и Националния бюджет на Република България.

Целта на проекта бе в съответствие с основната цел на мярката, а именно „да се насърчи социалното благополучие, намаляването на бедността и икономическото развитие в територията на МИРГ Шабла-Каварна-Балчик, чрез инвестиции в подобряване средата на живот”. Той бе в съответствие и със следната специфична цел на ВОМР, а именно „насърчаване на социалното благополучие и културното наследство в районите за рибарство и аквакултури, включително рибарството, аквакултурите и морското културно наследство.”

По проекта бе изградена и оборудвана двуетажна сграда, в която след реализацията на проекта предоставя условия за провеждане на обучения, срещи, информационни събития и други мероприятия, пряко свързани с морските спортове, целящи като резултат привличане на млади хора към рибарството. Инвестицията бе насочена също и към рибарите – за подобряване на условията за живот в рибарската общност, както и за популяризиране и съхранение на морското дело и рибарство, специфично за региона.

Първоначално одобрената безвъзмездната финансова помощ по проекта бе в размер на 315 837,10 лв. без ДДС, представляващи 100% от одобрените и реално извършени разходи. Стойността на усвоената и окончателно одобрена БФП по проекта от община Шабла е в размер на 274 344, 69 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проекта бе до 11.09.2021 г.