УВАЖАЕМИ ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ,
УВАЖАЕМИ САМОДЕЙЦИ,

Приятно ми е да изкажа моите най-искрени поздравления към вас по повод 1 март – Ден на самодееца.   През последните години вашата работа завоюва нови висоти и територии. Увеличи се броя на читалищата, все повече са тези, които имат активна и ползотворна дейност през цялата година. Витрините, в които излагате отличията си, от участията си в различни фестивали и конкурси, от всички краища на нашата страна, са безспорно доказателство за правилния път, по който вървите.
Искам да Ви уверя, че във вашата работа, която вършите с родолюбие и ентусиазъм,  ще имате и занапред подкрепата ни. Продължавайте да разпалвате пламъка на все повече млади хора, откриващи красотата на нашите традиции. Защото едно от основните задължения на народните читалища е да съхранява традициите на родния край, да ги предава на младите и да ги възпитава в патриотизъм.
Надявам се, в своята работа, да не забравяте още една важна задача – да допринасяте за духа на сплотеност и единение в своето населено място. Вярвам във вашия разум и желание да бъдете център на демократичен и свободен дух, по силата на своите възможности да предоставяте шанс на всеки за творческа изява.

УВАЖАЕМИ САМОДЕЙЦИ,

Приемете моята почит и дълбоко преклонение към вашата всеотдайност и голяма любов към изкуството, към „всичко българско и родно“! Поздравявам ви в днешния празничен ден и ви пожелавам здраве и много вдъхновение, за да продължавате да пеете и танцувате, а ние да ви се радваме и да се зареждаме с онзи особен дух и енергия, който само изкуството може да дари на човека!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

С уважение,

МАРИЯН ЖЕЧЕВ
Кмет на община Шабла

гр. Шабла, 1 март 2019 г.