Делегация от Шабла бе на посещение в Полша
Представители на община Шабла бяха на четиридневно посещение, от 8 до 11 септември, в побратимената ни полска община Терешин. От наша страна взеха участие Цветелин Йорданов, заместник- кмет на община Шабла, общинските съветници – Теодора Асенова, Румен Радев и Елеонора Василева, и Иванка Господинова – гл. специалист „Връзки с обществеността“.
Посещението е в отговор на визита от полска страна, състояла се през миналата година, когато бе подписано Споразумение за сътрудничество между двете община в областта на местното самоуправление, културата, спорта и туризма.
В община Терешин се състоя тържествена сесия на 9 септември т.г. във „Вербова зала“ на приемащата община. На сесията Общинският съвет на Терешин единодушно прие да продължат връзките между нашите две общини. Полските домакини предложиха на нашите представители богата делова и културна програма. Освен участие в тържествената сесия на Общинския съвет имаха възможност да посетят различни институции, културни и исторически забележителности.
Полските домакини заявиха, че желаят по-нататъшно развитие на взаимните отношения и виждат огромни възможности за бъдещо сътрудничество като членове на общото европейско семейство. Бяха споделени бъдещи планове за обмяна на посещения от учащи се през летния сезон в България, а през зимния сезон в Полша.
Марек Олеховски, заместник-кмет на полската община, подчерта възможността за бъдещи браншови контакти, предвид селскостопанския характер на двете общини.
Представителите на община Шабла единодушно оценяват посещението като успешно и даващо възможност за скорошно развитие на взаимните връзки.