АНАСТАС БЪЧВАРОВ ОТ КЛУБ „МАРЛИН“ – ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ ПО ПОДВОДЕН РИБОЛОВ

На 23 септември, се състоя турнир по подводен риболов. За 5-та поредна година той се организира от СНЦ „Морски клуб Портус Кариа“, гр. Шабла, като кръг от серията състезания за купа „България“ на БФПС.
Тази година състезанието е последно за сезон 2017 – VII кръг и в него участваха 33 състезатели от 10 клуба. От шабленския клуб, в състезанието взеха участие състезателите – Александър Кръстев, Венцислав Георгиев – капитан, Дилян Георгиев, Димитър Дражев, Димитър Франгов, Нелко Йорданов, Николай Николов и Петър Колев.
Ето и класирането за купа „Шабла“ 2017 г. Победител в този седми последен кръг за купа „България“ стана Анастас Бъчваров от клуб „Марлин“, Приморско, което го направи и Шампион за сезон 2017!
На второ място се класира съотборника на Анастас, Адриян Стоянов. На трето място се нареди един национал на България, при когото добрата форма е постоянна, а именно Валентин Люцканов от Черноморец, Бургас.
И сега най-важната новина за шабленци и феновете на МК „Портус Кариа“ – Николай Николов взе наградата за най-голяма риба, като отстреля кефал с тегло 1190 гр. Макар, мнозина да го смятат за един младите състезатели в отбора, поради страхотната физическа форма, в която се намира, ние си го знаем като един от ветераните в отбора. Е, Николай е живо доказателство, че за класата няма възраст. Наградите на победителите връчи кметът на община Шабла Мариян Жечев.
Основни спонсори на събитието бяха хотел-ресторант „Делфина“, с. Тюленово, Община Шабла и „Фратерра“ ЕООД.