На Гергьовден  шабленци за поред път показаха и доказаха, че пазят и уважават българските традиции.
В Градския парк бе организирано Гергьовденско веселие, на което по стара българска традиция се завъртяха чевермета, присъстващите имаха възможността да се претеглят на кантар, а момите и девойките да се залюлеят на люлки.
На входа беше експонирана фотоизложба, посветена на развитието на животновъдството в нашия район, подготвена от Илиян Христакиев – ст.експерт „Културно-историческо наследство“ в общинска администрация – Шабла.
Продължавайки своята разходка около цветните площи, жителите и гостите на града ни
имаха възможността да дегустират домашно приготвени млечни продукти – сирене, кашкавал, кисело мляко от щандовете на кравеферма „Овчаров“, на кметствата и читалищата в селата Дуранкулак, Тюленово и Граничар.
Кметът на община Шабла Мариян Жечев пожела здраве на всички именици, носещи името на свети Георги Победоносец и техните гости, на овчарите вакли стада и дебели портфейли. С „Весел празник“ поздрави и служителите в българската армия.
Богато подредене и естетично оформени бяха щандовете на участниците, които с желание и старание се включиха и в надпреварата за най-добър обреден хляб. Труден, но справедлив бе изборът на журито с председател Росица Сарандева – ресторантьор от Шабла и членове Илия Петров-майстор-кулинар от Варна и Ваня Дукова – технолог в РПК- Шабла.
Наградата отиде при читалището в село Ваклино.
Безспорно най-много посетители се бяха събрали пред кошарите, за да проследят състезанията по ръчно доене на кози и стрижбата на овце. Тук комисия в състав: Христо Димов – председател и членове д-р Мария Ноева и Живко Янев отсъди за победител Иван Върбанов от Шабла в състезанието по ръчно доене на кози. Той издои 2, 200 л. мляко и се нареди първи, следван от Мустафа Адил от село Горун и Вълчо Вълчев от село Крапец.
Отново Иван Върбанов – за 12.45 мин. отвя конкуренцията и стана победител в в стрижбата с ножица. След него се наредиха Спас Спасов от село Горун, който отстрига най-много вълна, 3,500 кг. и Вълчо Вълчев от село Крапец. При награждаването на победителите, Спас Спасов обяви, че дарява своята парична награда на нуждаещ се жител на Общината.
В състезанието по машинна стрижба на овце участваха Атанас Бойчев и Петър Петров, които имаха за задача да отстрижат по две овце. Тук победител е Атанас Бойчев.
За здраве бе раздадено печено агнешко – завъртяно от шеф Петров и неговите помощници- ученици от шабленското училище. Агнетата бяха осигурени от Белгин Рифадов от с. Граничар, Атанас Бойчев и от Община Шабла.
През цялото време от сцената в парка звучеше музика.
В празничната програма взеха участие самодейните състави от общината, а концертът беше закрит от камерен дует при клуб за народни хора „Джумалийци“ – Търговище.