Вдъхновен от любовта към книгите, екипът на Зеления образователен център (ЗОЦ) в Шабла създаде място за посетителите с уютна книжна атмосфера. Това се реализира с подкрепата на издателства „Сиела“ и „ИнфоДар“, съобщиха от ЗОЦ. Граждани и гости на морския град могат да се насладят на приключението, да намерят своето усещане за книга сред множеството други, да разнообразят времето с децата си, да се направят правилния избор за подарък, с който да изненадат любим човек, да прочетат първата страница от завладяващ роман.
„Ние вярваме и искаме да бъдем мястото, на което любовта среща не само книгите, но и културата, която обогатява, променя и вдъхновява всекидневието ни”, посочват от центъра. Затова първият поканен автор е Юлияна Антонова – Мурата.
Тя е автор на една от най-търсените книги у нас в последните пет месеца „Моши моши, Япония“, Като културен аташе в Токио преди години и като дългогодишен дипломат с ранг на пълномощен министър, госпожа Юлияна Антонова- Мурата днес не спира да работи за популяризиране на културата и на двете страни. България – като нейна родина и Япония като страната, в която живее със семейството си, по някакъв магичен начин стават по-близки благодарение на разказите, които авторката излива от душата си.
Представянето на книгата е от 17,30 часа на 27 май в Зелен образователен център.