Започна публичното обсъждане на проекто-бюджета на община Шабла за 2019 година в селата Горун и Тюленово.
По предварително обявен график, екип, воден от кмета на Община, Мариян Жечев ще обходи всички села в границите на община и град Шабла.
Бюджетът на община Шабла за 2019 година ще бъде в размер на 6 437 145 лв.
През настоящата година не се предвижда увеличение на такса битови отпадъци и данъците в община Шабла, с изключение на данъка за превозните средства. До месец септември, т.г ще бъде продължен и проекта за социални асистенти и домашни помощници.
По проект се обновява спортната зала в града. Предстои ремонт и на детската градина, също по проект.
В капиталовата програма е предвидено ремонт на покривните конструкции на сградите на кметства и читалища в Общината, рехабилитация на уличната мрежа в града. 80 хил.лв са заделени за пътя Ваклино – Смин – Черноморци и Дуранкулак – Граничар.
Въпросите, от които се интересуваха хората бяха свързани с водоподаването и частична подмяна на водопроводи, с ремонта на улици или поне запълването на дупките, проблеми с уличното осветление, безстопанствените кучета и други, свързани с ежедневието ни.
За повече подробности посетете сайта на община Шабла,  категория „Бюджет и финанси“, където е публикуван проекто-бюджета за 2019 година.