Осем безответни гола наниза руският колос на „Черноморец“ Балчик
Шабла дочака да види футбол от световна класа на стадиона в града. Заслугата на това бе на руския гранд „Динамо“ Москва, който на 24-ти юни, в контролна среща премери сили с „Черноморец“ Балчик на градския стадион в Шабла. Единадесетият във втория ешалон на българския футбол трудно можеше да се противопостави на осмия в руската Висша лига.
Мачът започна с леко териториално предимство за синьо-белите от руската столица. Най-добре представеният отбор от област Добрич в момента, стоеше добре в защита в началото на мача и успяваше да затвори празните пространства, като не даваше възможност за чисти голови положения на „Динамо“. При едно разбъркване в 23-та минута, обаче, Грульов от руския отбор успя да открие резултата. Балчийкли отвърнаха със силен удар от далечна дистанция на най-опитния си футболист Тодор Паланков, но топката разстресе напречната греда. До края на полувремето българите инкасираха още две попадения. След почивката събитията на терена не се промениха, като „Динамо“ вкара в игра по-голяма част от титулярите си и въпреки големия брой пропуски, след 70-та минута заваля дъжд от голове във вратата на „Черноморец“ и мачът завърши с разгромна победа за мултимолионната селекция на руския отбор – 0:8. Като цяло на терена имаше само един отбор – този на треньора Дмитрий Хохлов, но това е бе и очаквано, като се има предвид класата и възможностите на двата тима. С попадения за динамовци се отличиха още: Темников, Зотов, Липовой, Осипенко, Панченко, Оболски (2).
„Щастлив бях да гледам този мач. Такъв качествен футбол не е игран в Шабла!“, сподели за „Изгрев“ Владислав Овчаров, ст. треньор на ФК „Нефтяник 2010“ Шабла
Точно преди година, родният клуб на легендата Лев Яшин също изигра контролен мач с „Черноморец“ Балчик , като тогава „Динамо“ победи със „скромното“ 2:0.
В историята можем да намерим любопитна връзка между двата отбора. Седем години – до 1956-та балчишкият клуб се е подвизавал под името „Динамо“. Тогава трите балчишки футболни отбора се обединяват в един, а от следващата 57-ма, отборът приема настоящото си име – Черноморец“.