В деня на 182 години от рождението на Васил Левски, 28-ми юни, в Шабла, ръководството на града, обществени организации и признателни граждани, поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола на българската свобода в града. На церемонията присъстваха и изказаха своята признателност към делото на великия българин: председателят на Общински съвет Шабла, д-р Йорданка Стоева; кметът на община Шабла, Мариян Жечев; зам. кметът, Цветелин Йорданов; председателят на Съюза на народните читалища, Николай Дойнов; представители на всички културни и обществени организации в града, жители на Шабла и селата в Общината.
Церемонията бе открита с изпълнение на градския смесен хор „Патриот“ на „Питат ли ме дей зората“.
В словото си пред паметника, д-р Стоева каза, че не само днес прекланяме глава пред делото и идеалите на една от най-светлите личности в нашата история, Васил Левски. „Човек, който не искаше да управлява Отечеството си, а само да му служи.“. Тя подчерта, че днес Левски ни е по-нужен от всякога и призова, младите да бъдат възпитавани в духа на идеите на Апостола. Д-р Стоева благодари на присъстващия на церемонията Николай Дойнов за съдействието му за изграждането на паметника на Левски в Шабла.
След като сведоха глави в едноминутно мълчание и жителите на община Шабла, придружени от своите деца и внуци, поднесоха венци и свежи цветя пред паметника в центъра на града.