Заключителната част на Националния литературен конкурс, носещ името на Георги Давидов, се състоя  в Зеления образователен център в Шабла.  Събитието събра ценители на поезията, близки, приятели, колеги и съграждани на поета и общественика Георги Давидов. С вниманието си удостоиха финала на конкурса поетесата Елка Няголова – председател на Славянската литературна и артистична академия, носител на престижни литературни награди у нас и в чужбина, Надя Попова – поетеса, гл. редактор на в. „Словото днес“, Генка Петрова – творец, ръководител на Клуба за творческо писане „Литературната къща“ гр. Добрич, Сашо Серафимов – творец, Председател на сдружението на добричките писатели. Прозвучаха думи, които припомниха за човека и твореца Георги Давидов.
Кулминацията на вечерта беше обявяване на петия лауреат на литературната награда „Георги Давидов“. Журито ( Е. Няголова – председател и членове Надя Попова и Мариян Жечев – кмет на община Шабла) сподели, че нелека е била задачата му да избере един между 55 творци. Стана ясно и че има силно присъствие от млади таланти в средношколска възраст, които са от три литературни клуба: от гр. Варна, гр. Добрич и гр.Карлово.
Така журито единодушно присъжда поощрителни награди (диплом и комплект поетични книги, подарени им от Славянската литературна и артистична академия) на петимата участници – Татяна Иванова, Рени Хинева, Рая Михайлова, Петя Жекова и Александър Петров от Клуба за творческо писане „Литературната къща“ гр. Добрич и на техния ръководител Генка Петрова.
Лауреатът на литературната награда „Георги Давидов“ в Петото издание е Анна Александрова Лазарова от Велинград, завършила „българска филология“ в СУ „Климент Охридски“, като бъдещата й магистърска степен е „литературознание“. Кметът на общината, г-н Мариян Жечев, връчи на победителката диплом, статуетката „Пегас“, комплект книги и паричната премия.