От 6 до 8 юни основно реновираната зала в Шабла ще бъде домакин на националните финали на BGO Българска Баскетболна лига. Ще участват общо 8 тима – най-добрите отбори от четирите зони.   Шабла също ще има свой отбор като домакин на турнира. Регламентът е директна елиминация, но всеки участник ще има гарантирани 3 срещи, защото ще има мачове за разпределението както на местата от първо до четвърто, така и от пето до осмо.

Шабла е четвъртият град, който приема турнира за излъчване на баскетболен шампион на страната за аматьори, след Габрово, Самоков и Пловдив. Домакините ще открият турнира в четвъртък, от 13.00 часа, с мач срещу шампиона на зона Юг – „Хебър“ (Пазарджик).

След тях на полето във втория ¼-финал ще излязат „Ънстопабъл“ – Добрич и „Бавни и яростни“ (Плевен) – отборът, заел първото място в зона Център. Мачът между тях започва в 15.00 часа. Кирил Киров – президент на БК „Ънстопабъл“ и треньор на мъжкия отбор сподели за медийна група „Добруджа“, че ще заложи отново на много млади състезатели от школата, като ще даде шанс на още таланти да запишат дебют в мъжкия баскетбол. Целта е полагането на основата на професионален баскетболен отбор от местни състезатели в близко бъдеще.

В петък ще се играят ½-финалите, а в събота са финалните двубои за сезон 2018/2019 г.