Момичетата и момчетата от випуск 2019 година чуха за последен път училищния звънец. Възпитаниците на Йорданка Атанасова, облечени в национални ризи и предвождани от мажоретките при Общински детски комплекс (ОДК) бяха посрещнати в двора на училището от техните съученици, учители, родители, близки и приятели.
Гости на дванадесетокласниците бяха председателят на Общинския съвет, д-р Йорданка Стоева, кметът на община Шабла, Мариян Жечев, заместникът му, Цветелин Йорданов, бившият директор на училището, Йордан Михайлов, общински служители.
По традиция, първи приветства зрелостниците, директорът на СУ „Асен Златаров“, Петранка Валентинова. В словото си тя каза, че от днес за тях започва нов етап. Разделят се с родното училище, но ги чакат нови възможности за реализация, по пътя, наречен живот. Пожела им „На добър път“!
Кметът на Общината също поздрави 18-те абитуриенти, които през годините са носили и защитавали с гордост името „златаровци“, както в училище, така и като самодейци.
От името на родителите говори, Веселина Пенчева.
„През последните 12 години в училище научихте толкова много! Не само уроците по история, биология и другите предмети. Учихте се и на приятелство, доверие, компромиси, търпение. Научихте се да бъдете изпълнителни и стриктни. Запомнете тези уроци и ги прилагайте в живота всеки ден. Бъдете щастливи! Бъдете упорити! Всичко, за което мечтаете може да бъде постигнато, вярвайте в себе си. Бъдещето ви не предстои, то е сега. Дерзайте и помнете, че ние винаги сме до вас, както в първия ден така и всеки друг занапред.“
Своя поздрав отправиха мажоретките при ОДК и третокласниците. Последваха номинации за незабравимите учители, извървяли пътя от 1 до 12 клас с вече порасналите момичета и момчета.
Програмата завърши с изпълненията на детски танцов състав „Бърборино“, в който днешните абитуриенти са танцували като малки.
Безброй снимки запечатаха това мило събитие, както за дванадесетокласниците, така и за техните родители и приятели.