Сдружение с нестопанска цел „СПОРТЕН КЛУБ ПО ШАХМАТ ХАРМОНИЯ -град Шабла“, ЕИК по БУЛСТАТ 124046110 е регистрирано с Решение №27 /27.02.2013г. по ф.д. № 850/1994г. по описа на Добрички окръжен съд със седалище и адрес на управление гр. Шабла ,ул. „Равно поле №58, представлявано от Деян Георгиев Димитров – председател на УС.

Обща цел: Принос в развитието на шахмата на територията на Община Шабла. Организиране и реализиране на участия в републикански и международни състезания по шахмат, подпомагане и организиране на шахматния спорт на клубно ниво, тренировъчна и спортно-състезателна дейност, подготовка на кадри за участия в състезания по шахмат и др.

Най-значими успехи през 2016 година Класически шах:

Първо място на традиционния международен открит турнир в Мангалия, Румъния (22-22 октомври). Трето-четвърто място на международния открит турнир по ускорен шах в Мамая, Румъния – 14 май.Първо-второ място на открития турнир по ускорен шах във Варна, организиран от ПП „ГЕРБ”.

Трето-осмо място на международния открит турнир в Приморско (2-5 септември).

Трето-десето място на международния открит турнир „Кесаровски-Станчев” в Слънчев бряг (5-13 септември )

През 2016 година децата на клуба участваха в Държавните индивидуални първенства до 10, 12 и 14 години в Пловдив и Плевен.

Ивайла Иванова бе на крачка от медала и се класира на четвърто място в блиц-турнира при момичетата до 10 години.

В сферата на кореспондентния шах:

През 2016-а завърши турнира „20 Години Хармония”, посветен на 20-годишнината от създаването на клуба . Той започна на 1 септември 2014 и бе вторият по сила, организиран в България за всички времена. Турнирът става възможен, благодарение на Община Шабла и спонсори. Участваха бъдещият Световен шампион Леонардо Любичич (Хърватия) и бъдещият бронзов медалист Хорасио Нето (Португалия). Също така двукратният Европейски шампион Карлос Крузадо (Испания .Турнирът „20 години Хармония” бе спечелен от гросмайстор Зденек Страка (Чехия).

В началото на декември 2016-а отборът  по  кореспондентен шах (шампион на България за 2013-а) започна участието си в поредното ДОП с амбицията да се бори за медал.

В края на май, със съдействието на Община Шабла и спонсори, клубът  организира кръговия турнир „Shabla Spring”. Участваха Световната шампионка до 12 години Нургюл Салимова, шампионката на България по блиц за жени Цвета Галунова и специално поканени майстори от страната. През октомври проведохме Осмия и шести пореден открит международен шахматен фестивал „Шабла 2016”. Участват  37 състезатели от Варна, Добрич, Суворово, Бургас, Велико Търново, Дулово, Тервел, Мездра, Шабла, Румъния и Русия.  Също така продължава да организира традиционната верига регионални любителски турнири с участието на отбори от Белослав, Тервел, Дуранкулак, Кардам и Шабла.

Председател на УС на СКШ „Хармония” – Международен майстор  Деян Димитров