Кремена Димитрова и Александър Тодоров заблестяха в злато
Почетните стълбички на скока дължина и на спринта на 150 метра на турнира „Лекоатлетите на Добруджа“ бяха окупирани от малките състезатели на СКЛА „Нефтяник 2014“ Шабла. На проведения в петък, 28-ми септември в Добрич турнир от календара на БФЛА, възпитаниците на треньора Веселин Василев отвяха конкуренцията в дисциплините, в които участваха. При никое от шестте деца, които Василев заведе в Добрич, „нямаше празно“. Шест от шест! Всички се завърнаха в Шабла с медали!
Шампиони в областния център станаха съучениците в IV-ти клас на СУ „Асен Златаров“ в Шабла, Кремена Димитрова (скок дължина) и Александър Тодоров (150 м. гладко бягане). Креми заслужи златото с личен рекорд в официално състезание – 3,71 м. Сашко надбяга конкуренцията за първото място с 25,21 сек. – значително подобрено негово лично постижение.
На скок дължина, петокласничката Жени Петрова остана със сребърен медал, непосредствено след Кремена.
Среброто заблестя на гърдите и на Калоян Ялнъзов на 150 м. Възрастовата група на Коко „куршума“ Ялнъзов не беше предвидена от организаторите на турнира и второкластникът се пусна при по-големите. Изпревари го само бате му Сашо!
И двамата ни бронзови медалисти от Добрич са ученици на ОУ „Климент Охридски“, с. Дуранкулак. За третокласничката Жени Чобанова и второкласника Пейо Радев в пълна сила важи това, което казахме за Коко Ялнъзов – носителите на бронзовите отличия съответно в скока на дължина при момичетата и спринта на 150 м. при момчетата, се състезаваха с по-големите от тях деца.
На турнира „Лекоатлетите на Добруджа“, СКЛА „Нефтяник 2014“ Шабла нямаше представители в 200 м., 400 м., 800 м., 1500 м. и тройния скок – останалите дисциплини в състезанието. Но младите шабленски лекоатлети превърнаха дългия скок и най-късия спринт при до 11-годишните в отрито първенство на Шабла!
За пореден път децата от шабленския лекоатлетически клуб и техния треньор заслужиха нашите адмирации и комплименти. Преди настъпването на зимата им предстои още един турнир. След него идват дългите нощи, достатъчно дълги, за да могат да бъдат преброени спечелените от СКЛА „Нефтяник“ през годината медали…