Между 4 и 5 септември Националната агенция по околна среда (NEA) беше домакин в Грузия, Батуми на началната среща по проект „Innovative joint learning for environmental-friendly behaviour of communities in the Black Sea Basin / Съвместно иновативно обучение за природосъобразно поведение на общностите в Черноморския басейн/“, съфинансиран от програма Interreg NEXT „Черноморски басейн“ 2021-2027.
Това събитие събра, освен всички партньори по проекта, така и експерти и заинтересовани страни от Черноморския басейн, ангажирани с проблемите на опазването на околната среда. През първият ден бяха представени дейностите по проекта, въздействие и резултати, бяха обсъдени следващи стъпки, финансови въпроси и въпроси, свързани с комуникация и разпространение, информираност и публичност. През вторият ден бяха проведени дискусии с поканените заинтересовани страни, свързани с дейностите и инструментите, които ще бъдат разработени по време на проекта.
Целта на настоящият проект е да се разработят решения и да се реализират съвместни действия, които ще допринесат за опазването на околната среда и намаляването на замърсяването в Черноморският басейн.

Информация за контакт:
Партньор: Община Шабла
имейл: [email protected], тел: +3595743/41-45

Отговорността за съдържанието на този материал се носи от автора(ите). Съдържанието на този материал не отразява непременно официалната позиция на Европейския съюз. Възпроизвеждането е разрешено, при условие че се посочи източникът и се посочат всички промени.