Днес, в Деня за високопоставени гости, на учението „Шабла – 2019 година“, присъства министър-председателят, Бойко Борисов.
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев също наблюдаваха заключителния етап на тактическото учение с бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана от Българската армия, съвместни експериментални и бойни стрелби на авиационни формирования от ВВС с международно участие, стрелба с ракетен комплекс 9К79 „Точка“ и изпълнение на огневи задачи с артилерийска материална част по надводни цели от Сухопътните войски.
Стрелбите проследи още делегация от Република Сърбия, водена от министъра на отбраната Александър Вулин, заместник-посланика на САЩ, Джъстин Фридман, командира на Сухопътния компонент на Националната гвардия на Тенеси, бригаден генерал Джими Кол, представители на държавни институции, висши генерали и офицери от Българската армия и от армиите на страните-участнички в учението САЩ и Сърбия.
Сред присъстващите бяха Областният управител, Красимир Кирилов, кметът на община Шабла, Мариян Жечев и заместникът му, Цветелин Йорданов.

[lsvr_