„Фара Бенд“, „Blues Strings“, „Хоризонт“ и „Обичайните заподозрени“ със Стефан Вълдобрев направиха преживяването незабравимо!
Към 5:30 часа вчера, първото юлско слънце, отново най-напред в България огря шабленския плаж на къмпинг „Добруджа“. Под звуците на легендарната „July morning“, изпълнена за пръв път на шабленския Джулай от Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, стотиците на плажа пяха заедно с хедлайнерите на концерта. Вълдобрев и великият Иван Лечев & компания, „влязоха под кожата“ на радетелите на независимостта, свободата на личността и твърдата музика, събрани на брега.
Първи на сцената на организираното от община Шабла събитие, излязоха добре познатите на шабленци наши съграждани от „Фара Бенд“. Те подгряха публиката с кавъри на известни рок-парчета. След това дойде ред на русенската банда „Blues Strings“. Създадената преди пет години група, обра овациите на плажа с кавър версии на Ерик Клептън, Зи Зи Топ, Дайър Стрейтс, Джими Хенрикс и други рок-класици, както и с песни от предстоящия им за издаване първи албум. После група „Хоризонт“, доказаха защо са име на българската рок-сцена от повече от 25 години. Изнасялата концерти в Европа и извън нея банда, подготви феновете за кулминацията на вечерта – Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. Повече за тях и шабленската им фиеста, очаквайте в някой от следващите броеве на „Изгрев“ от българската рок-легенда – Иван Лечев.
Фронтмен на „Blues Strings“ е шабленецът Костадин Русев. От над 20 години, той работи в Русе и живее там със семейството си. Синът му Веселин е барабанист на групата. Минути след края на празничния концерт, Костадин каза за „Изгрев“: „Стана страхотно шоу! В пълна степен се получи това, което този празник предполага – изпълнители и публика се сляхме в едно! Много е хубаво, че на такова знаково събитие, родният ми град дава поле за изява и на по-неизвестни за масовата аудитория групи, като нас и „Фара Бенд“.