Днес, на морския бряг край село Тюленово се откри деветият турнир по международен шахмат, Шабла 2018 година.
Той се провежда под патронажа на кмета на община Шабла Мариян Жечев и председателя на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева.
„За четвърта поредна година, домакин на срещите е хотел-ресторант „Тюленово“ .
В турнира участие ще вземат 42-ма състезатели от България, Румъния и Франция, които ще играят в 9 кръга по Швейцарската система. Претендентите за наградите са както редовни състезатели, така и участващи за първи път. В събота ще се играе блиц контролата. Тук ще се съберат предимно любители, дошли да съчетаят полезното с приятното – да играят и почиват в село Тюленово.“ – каза председателят на СКШ „Хармония“ Шабла, Деян Димитров.
На събитието присъстваха кметът на община Шабла Мариян Жечев и председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева. Те приветстваха участниците, пожелаха им успех на шахматната дъска и спортсменство. Съдия на турнира е Живко Желев.
Преди започването на първия състезателен ден, Деян Димитров връчи почетен плакет на Христо Жечев – бивш учител по Физическо възпитание и спорт и основател на шахматната школа в Шабла, по повод 70-годишния му юбилей.