• 23.09.2017
  • 14:56

В ТАЗГОДИШНОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА НА ХВЪРЧИЛАТА:
– 22 септември (петък), 18 ч., Зелен образователен център-откриване с изложба „Ние и Земята сме едно“ на Стамен Касабов
– 23 септември (събота), 10 ч., местността „Малкото море“, южно от Фара на нос Шабла ще се преобрази в още по-приказно място, посрещайки ежегодния Фестивал на хвърчилата.
Фестивалът е посветен на хората и птиците от Приморска Добруджа и е организиран от община Шабла и Зелен образователен център. За шестгодишното си съществуване той бързо успя да се превърне в предпочитано септемврийското събитие за много хора от страната и чужбина.
Един хубав празник за всички свободни души, за всички мечтатели, за всички, които търсят усещане за безграничност и пространство.
Традиционно фестивалът ще предложи следните атракции:
– Демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила собствена изработка на участниците. Свободно пускане и демонстрации на хвърчила;
– Арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и апликации от естествени материали. Ще има щандове за продажба на ръчно направени сувенири и разбира се – местенца за хапване и пийване.
– Био-пазар, където местни производители ще ви предложат екологично произведени местни продукти (плодове, зеленчуци и мед).
– Пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово;
– Сцена, отворена за всички желаещи да се изявят и позабавляват; Програмата на тазгодишното издание на фестивала продължава да се обогатява от участници, които ще бъдат наши гидове отвъд границите на обичайното и очакваното.
Празникът на хвърчилата осигурява целодневно пребиваване на открито, усмивки, творчество, движение и задължително обветряне – отива му на нашия край да го има… 23 септември идва! Ела и полети с мечтите и хвърчилото си!
Всеки, който иска да подкрепи Фестивала, може да се запише като доброволец в Зелен образователен център, гр. Шабла, както и да закупи картичка с фотос от предходните издания на фестивала, и така да стане дарител за организирането му през 2018 година.

За повече информация и заявки за участие: Зелен образователен център, гр. Шабла, ул.“Равно поле“ 57А, тел. 05743 42 00