Проект „Създаване на зона за рекреация в рибарско селище Кария, община Шабла”. Проектът се финансира по Договор №470/17.11.2014г. с ИАРА, по мярка BG MIRG SH-K-B/2-2.2. „Защита на околната среда в рибарските области, с цел запазване на тяхната привлекателност, обновяване и развитие на крайбрежните рибарски селища и съхранение и развитие на природното архитектурно наследство” от Местната стратегия за развитие на МИРГ „Шабла – Каварна – Балчик”.

По проекта бе предвидено поставянето на модулен контейнер включващ  офис, склад, 2 броя санитарни възела и покрита веранда.

С реализацията на проекта се разрешиха проблемите свързани с благоустрояването на общински терен в рибарско селище „Кария“. По този начин се подобри от естетическа гледна точка и самата визия на обекта, но най-важното е социализацията на обекта след превръщането му в място за отдих и почивка на местните рибари, посетители и гости на общината. В последствие се откриха и работни места на обекта и се събират такси за вход и ползването на шезлонгите и чадърите на басейна.

Срокът за изпълнение на проекта бе 8 месеца. Строително-монтажните работи бяха успешно извършени.

Проектът бе успешно приключен и отчетен, като извършените разходи по проекта, за които бе заявено финансово подпомагане, са в размер на 84 421,51 лв. с ДДС, представляващи 60% безвъзмездна финансова помощ от програмата, а останалите 40% бяха съфинансирани от страна на община Шабла.