Лятното екоучилище „Северно Черноморско крайбрежие“-2017 г. на Младежкия воден парламент стартира своята дейност.
Днес, в Зеления образователен център, ученици от 12 населени места в страната, както и представители на френския Младежки воден парламент към Агенцията по водите „Артоа-Пикарди”, гледаха филм „Съкровищата на Шабла“, след което с екскурзовода Мартин Желязков посетиха езерата в Общината и фара при нос Шабла.
Инициативата се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на околната среда и водите и Басейновите дирекции на територията на България.
„Българският Младежки воден парламент е създаден на 4 август 2012 г. Той е част от Европейския и Световен младежки воден парламент. Младежите, членуващи в него си сътрудничат с френските и белгийските си партньори в областта на опазване на водите и споделянето на добри практики за устойчиво управление на водните ресурси.
В българския младежки воден парламент се включват екоклубове от различни градове на България. Младите хора се занимават с изучаването и опазването на водното богатство и биоразнообразието.
Всяка година през месец април деца от България отиват във Франция, след което ние сме домакини на лятното екоучилище.“ – това разказаха преподавателите от ОУ „Йордан Йовков“ град Каварна – Антония Ангелова и Стефка Габровска.