Днес СУ „Асен Златаров“- Шабла изпрати своите зрелостници от випуск 2017 година, 23 момичета и момчета с класен ръководител Атанаска Русева.
Техни официални гости бяха кметът на община Шабла Мариян Жечев, председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева, Миглена Спирова – секретар в общинска администрация – Шабла, Таня Янакиева- началник отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“.
Под звуците на „Върви народе възродени“ в изпълнение на градския духов оркестър с диригент Панко Добрев, училищния двор се огласи от възпитаниците на училището, близки, роднини и приятели на абитуриентите. За тях удари последният училищен звънец, за тях днес е един от най-важните дни в живота им.
Вълнуващи и топли думи отправиха към тях директорът на училището, Петранка Валентинова, председателят на общинския съвет, д-р Йорданка Стоева, тяхната първа учителка Виолета Балева и Мария Карамилева – от името на родителите.
Вярващи в благородните каузи, абитуриентите не бяха облечени в официални тоалети, а със специални тениски, изработени от Българския червен кръст. Не по-малко трогателен бе и жестът им към Петранка Валентинова, да подарят ваучер на училището за закупуването на учебна литература.
Празникът продължи с поздравите на единадесетокласниците, на ученици от 4 клас с ръководител Галина Александрова, с танца на мажоретките „Рамашка“ при Общински детски комплекс и завърши с нашенски ритми, в изпълнение на танцов състав „Бърборино“ при НЧ „Зора 1898“ – Шабла, с ръководител Гергана Дафова.