В продължение на подетата през м. април т.г. обществената кампания „Да сътворим гора”, на 15.06.2017 г. (четвъртък) община Шабла организира окопаване на засадените дръвчета.
Всички фиданки, засадени около Фар Шабла по време на инициативата „Да сътворим гора” – бряст, червен дъб, гледичия, цер, черен бор, са се прихванали и зеленеят с нови листа!
Създаването на гора обаче не свършва само със засаждане, а включва и последваща грижа, което е свързано с почистването от плевели и окопаването на околния терен, докато са малки дръвчетата.
В тази връзка община Шабла кани гражданите да се включат в организираната акция по окопаване на пространството около тях, на 15 юни 2017 година (четвъртък). Ще има осигурен транспорт до залесения терен от 8.00 часа пред сградата на общината за желаещите да участват в акцията. Ако сте с личен транспорт, заповядайте направо на място – в близост до Шабленския фар, вляво от пътя по посока за Фара.
Очаква ни хубаво време – топло и сухо. Ще е чудесен пример за деца, доведете ги! Осигурете си мотика, ръкавици, вода и подкрепителни закуски.
Елате и споделете с приятели!